BEAUTY & CARE

PRIRODNIM PROIZVODIMA DO NJEGOVANE KOŽE LICA

Proizvode za njegu lica posebno i pažljivo biram. Kažu da nakon 25-te godine koži lica treba prisupiti s posebnom pažnjom i oprežnošću kada su proizvodi u pitanju. Ja to ne bih tako klasifikovala, jer sam stava da kožu lica treba stalno njegovati jer koža pored toga što je najveći organ tijela i jako je važan i bitan u svakom dobu i u svakoj godini.

Prirodna kozmetika Mystery je moj dugogodišnji saveznik u mojoj preparativnoj fioci. A evo kako su nam se oni predstavili:

U današnje doba, kada su vam pri ruci mnogi preparati različitih sastava, namjena i mirisa teško je odlučiti se za onaj pravi, koji će vam pomoći da se osjećate njegovano, svježe, zdravo….
Zašto smo se mi odlučili za prirodnu kozmetiku? Kao diplomirani inženjer farmaceutske tehnologije, dugo sam tragala za uzrokom pojave ekcema kod moje jednogodišnje kćerke. Jedan od bitnih uzročnika pojave ovog oboljenja su bile mnogobrojne dječije kupke koje sam probala da bih joj pomogla. Prvi Mystery sapun je nastao baš iz potrebe da se riješimo svraba, perutanja, osipa i crvenila koje je postojalo na njenoj koži. I tako nastade i ime Mystery…. Bili smo baš iznenađeni fantastičnim, misterioznim poboljšanjem njenog stanja kada smo izbacili svu tu industrijsku kozmetiku iz upotrebe i prešli na ručno rađene proizvode koje sam sama pravila posebno za nju…Danas imamo razvijenu paletu proizvoda i dovoljno želje i kreativnosti da i dalje istražujemo i razvijamo se. Svaki proizvod koji nastane u našoj radionici, spoj je tradicionalnog i modernog. Tradicionalnim recepturama, obogaćenim duhom modernog doba, kreirana je jedna priča za sve one koji su postali svjesni problema koje nam donosi sadašnjica.
Par riječi o prirodnoj kozmetici…..Prirodna kozmetika izrađuje se od biljnih i eteričnih ulja koja prolaze kroz površinski sloj kože, upijaju se u kožu i hrane je, te od različitih hidrolata koji doprinose izuzetnoj hidrataciji vaše kože.Prilikom izrade prirodne kozmetike veoma je važno koristiti najkvalitetnija hladno cijeđena biljna i eterična ulja.Mi u svojoj proizvodnji koristimo samo najkvalitetnije, pažljivo birane sirovine kako bismo postigli maksimalno pozitivno dejstvo na kožu, nahranili je i hidrirali pomoću visoko kvalitetnih biljnih i eteričnih ulja i hidrolata, bez silikona, parabena i drugih hemijskih jedinjenja sintetisanih u laboratoriji.”

U posljednja 3 mjeseca sam koristila isključivo proizvode ove kozmetike. Nisam ih kombinovalo ni sa jednim drugim brendom jer sam na taj način htijela vidjeti samu učinkovitost prirodnih proizvoda. I znate šta? Ispostavilo se kao odličan poduhvat kada je moja koža lica u pitanju.
Koristila sam ova tri proizvoda: krema za zrelu i suvu kožu sa arganovim uljemhttps://mysterykozmetika.com/proizvodi/kreme/krema-za-suvu-i-zrelu-kozu-sa-arganovim-uljem/, tonik za lice – smilje https://mysterykozmetika.com/proizvodi/tonik/tonik-za-lice-smilje/, sapun sa medom i ši buteromhttps://mysterykozmetika.com/proizvodi/sapuni/sapun-sa-medom-i-si-buterom/

Ono što bih prije svega napomenula je činjenica da ja imam suhu kožu lica zato je ovaj trio tu. Ono što je jako bitno jeste da prvo morate znati svoj tip kože , tu isto i reći prije same kupovine proizvoda, a Dubravka kao diplomirani inženjer farmaceutske tehnologije će vam rado pomoći pri odabiru.

Sapun sa medom i ši buterom: Iako nisam ni dijete a ni trudnica (kome se ovaj sapun i preporučuje) koristila sam ga neprekidno i za lice i za tijelo. Odličan je za dubinsko ćišćenje lica i tijela. No naravno kao i svaki sapun koji ima tendenciju da isuši kožu, ja ovaj nisam koristila svakodnevno, nego 2-3 puta sedmično i nakon njega obavezno ide hidratantna krema. u mom slučaju baš ova sa arganovim uljem. Količina ovog sapuna je 100g,a cijena 6KM.


Tonik za lice-smilje: Tonici su nešto što ja priznajem nisam redovno koristila, kod mene su to više bili gelovi i pjene za ćišćenje lica. No ovome sam našla odličnu namjenu. Konkretno ja ga koristim na način da nakon dobro očišćenog lica pošpricam 3-4 pumpice i zatim sačekam da se upije, toliko da imam vremena da operem zube, tonik je već odradio svoje. Nakon toga kao završnica večernje njege lica ide krema. Količina ovog proizvoda je 100ml, a cijena 10KM.

Krema za suvu i zrelu kožu sa arganovim uljem: Ovo je krema koja je moj broj jedan svih kremi koje sam ja koristila ( pored Fancy Handy kreme od kaktusa ) . Kao što joj ime kaže namjenjena je suvoj i zreloj koži, a moja to sigurno jeste. Lagane je teksture i zaista je jako prijatna na licu. Nemate onu težinu, a s druge strane odlično hidrira kožu lica. Nama sa suhom kožom je to itekako važno, Količina joj je 30ml , a cijena 16KM.

Uporedo ono što sam radila dok sam 3 mjeseca samo ove proizvode koristila je redovan pilng i dubinsko ćišćenje kože lica, zdrava ishrana, redovan trening i minimum 2l vode na dan. Jer složićete se sa mnom da pored njege izvana posebno važna je i ona njega i hidratacija iznutra. Pored ovih proizvoda,iz Mystery radionice sam koristila i sapun sa cimetom i mentom, nevenovu mast i savršeno ulje protiv celulita koje su pravili u saradnji sa Atika fitnessom. Na wish listi mi je njihov dobro poznati Body Butter, ulje za kosu od argana, kao i ulje za sunčanje. Pišite mi da li ste vi koristili neki od Mystery proizvoda? Kakva su iskustva? Do sledećeg članka, ne zaboravite da sijate!

Vaša D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *