TRAVELS

PUTOPIS: BUDVA NA PJENI OD MORA

Sada definitivno nije vrijeme za ljetovanje, ali ukoliko već sada pravite ciljeve za 2019. obavezno čekirajte i ljetovanje u Budvi. Posebno ako ste mladi, puni entuzijazma, akcije i avanturisti. Ljeto 2018. ću zaista pamtiti do kraja života, možda zato što je bilo isplanirano u roku od 3 sedmice, pa je svaki dan prolazio spontano, ne znam, ali znam da mi je svaki dan u Budvi bio avanturistički i nezaboravan.

Boravak od 7 dana vam je i više nego dovoljan za odličan provod, posjetu svim divnim mjestima u Budvi i okolini, kao i za odmor i uživanje.

1.Dan: Slovenska plaža: S obzirom da smo prvi dan došli jako umorni jer smo vozili 9 sati, odlučili smo da odmah idemo na plažu koja nam je bila najbliža –  najbliža našem apartmanu. Vjerujem da ste čuli za nju jer je najveća u Budvi, ali je i gužva na plaži ogromna. Takođe ono što mi se ne sviđa je i ogromna prljavština u vodi kao i na samoj plaži. Tako da, ako možete, zaobiđite je.

2.Dan: Plaža “Hawai”: Ova plaža je u suštini malo ostrvo koje se nalazi tačno preko puta primorja Budve. Mirno je, tiho, čisto i neobično. Neobično u smislu da zaista liči na prave Hawae, bar pretpostavljam. Elem, svakog dana na plažama Budve vam nude jednodnevne izlete na ovo ostvo, tako da za 3-4eura koliko je povratna karta brodićem, možete uživati jedan cijeli dan. Ne zaobilazite ovaj izlet.

3.Dan: Plaža “Mogren” Za mene najljepša plaža. Nalazi se na kraju Budve te je skrivena u stijenama. Put do nje je jedino moguć pješke,putem i stepenicama koji je napravljen. Ono što je jedina mane ove plaže je ta što zaista ali zaista morate jako rano doći da bi našli slobodno mjesto.

4.Dan: Sveti Stefan i Petrovac: Dva mjesta koji su nezaobilzni kada je Budvanska riva u pitanju. Ukoliko ste došli u Budvu vlastitim prevozom, onda obavezno izvdojite jedan dan za ovaj izlet. Imateće šta vidjeti, a i kupati se tačno ispred ostrva Sveti Stefan je prava privilegija.

5.Dan: Aqua Parka Budva: Ovo je nešto što trebate doživjeti. Niti jedna riječ ovdje napisana vam neće doćarati onaj osjećaj adrenalina i sreće. Definitvno vam mora biti na listi.


6.Dan: Porto Montenegro:
Tivat i Porto Montenegro su takođe nezaobilazni u Crnoj Gori. Raskoš, luksuz, elegancija i otmjenost je ono što čini ovaj gradić.

ZAKLJUČAK: Budva je zaista nezaobilazna destinacija za bar jedno ljetovanje. U suštini je morate imati na listi putovanja i do srca vam je preporučujem.
Što se tiče smještaja i cijena, mi za svako putovanje smještaj tražimo preko Bookinga i uvijek budemo zadovoljni. Što se tiče cijena u Budvi, uredu su i prihvatljive. Tako da, spakujte kofer i pravac Budva. P.S. Divna je i zimi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *